Spread the love

Att städa hemmet kanske inte är din favoritaktivitet under veckan, men det är trots allt nödvändigt. Ja, om du vill undvika att bli vräkt, förhindra matförgiftning och inte riskera att krossas av högar med bråte. 

De flesta av oss vill bara få städningen och hushållsarbetet avklarat på så kort tid som möjligt med bra resultat. För att hjälpa dig att bli lite mer organiserad kan du här läsa om de tre vanligaste städrelaterade misstagensom du förmodligen gör dig skyldig till. Genom att göra några förändringar av dina städrutiner kan du få jobbet gjort snabbare och ha mer tid över till att njuta av ditt rena hem. Låt Städhuset ta hand om din flyttstädning i Stockhom. Vi lämnar nöjd kund-garanti så att du kan känna dig trygg. Fasta priser, ISO-certifiering & försäkring.

Misstag #1: Att skjuta upp städningen

Torkar du bort den där syltfläcken från golvet direkt eller lämnar du kvar den i några dagar? Även om du har bråttom kommer snart mängder av myror ta sig in under dörrar och lister och syltfläcken kommer att sprida sig över hela golvet om du lämnar den där den är. Du kan antingen spendera 15 eller 20 sekunder för att ta hand om problemet nu, eller 20 till 30 minuter för att städa upp i röran senare. Vad väljer du?

Samma princip gäller för nästan all städning. Genom att städa eller plocka i ett rum under några få minuter per dag blir storstädningen betydligt enklare. De områden i köket där du förbereder maten bör desinficeras, smutstvätten bör läggas i tvättkorgen, handfatet och duschen bör rengöras efter varje användning och post, tidningar och kvitton bör städas bort dagligen.

Då kommer det bli mycket enklare att storstäda varje vecka, genom att damma, dammsuga, städa toaletten, moppa köksgolvet och tvätta.

Misstag #2: Börja på fel ställe i rummet

Ingen av oss vill lägga ned mer tid på att städa än vi behöver. Om du börjar på fel plats i ett rum när du storstädar kommer du att behöva gå tillbaka och upprepa några av stegen.

Först bör du röja upp i rummet genom att plocka upp det som inte hör hemma där. Släng det som ska kastas eller flytta prylarna till deras rätta plats. Hantera allting endast en gång, och ta ut allt som inte hör hemma i rummet direkt. Det finns ingen anledning att börja städa runt omkring prylarna om de ändå inte ska stå kvar på samma plats.

När du är redo att börja städa bör du börja högst upp i rummet och jobba dig nedåt. Om du börjar rengöra golvet och sedan fortsätter med att damma takfläkten, borsta ned spindelnät och damma möblerna så måste du städa golvet igen när dammet har lagt sig.

När du rengör duschväggar och dörrar eller fönster bör du också börja högst upp, så kommer du inte att behöva torka bort droppar som faller nedåt.

Misstag #3: Att använda fel rengöringsprodukter

Att använda en rengöringsprodukt som inte är tillräckligt effektiv för att klara av uppgiften innebär att smuts kommer att finnas kvar och du måste göra om jobbet igen. Har du någonsin tvättat kläder bara för att upptäcka att det finns fläckar kvar? Då har du använt fel tvättmedel. Läs noga på etiketterna och följ instruktionerna för bästa resultat.

Att kontrollera etiketter kan inte bara spara dig tid, utan också pengar. Att använda fel rengöringsprodukt kan nämligen skada en del ytor. Det är därför du till exempel inte bör använda ett skurpulver på möbler eller bänkskivor av sten.

Om du försöker minska antalet kemikalier som används i ditt hem kan naturliga eller grönarengöringsprodukter också vara rätt effektiva om de används på rätt sätt.